Osallistun olympialaisiin minäkin.... http://suomineuloo2008.blogspot.com/ 

"Neuleolympialaiset järjestettiin ensimmäistä kertaa 2006. Ideana oli käyttää olympialaisten katselun ohessa oleva hukka-aika hyödyllisesti, elikkä neulomalla jotakin. Ja jotta teko olisi olympialaisten arvoinen, työn piti olla jotain vaativahkoa, ja sen piti valmistua tulen syttymisen ja sammumisen välissä.

Tänä vuonna haluttiin järjestää neuleolympialaiset uudelleen, mutta alkuperäinen ideoija oli sitä mieltä, että olympialaiset järjestetään vain joka neljäs vuosi ja neulominen on selvästi talvilaji. Järkevää, mutta monet haluavat osallistua tähän haasteeseen myös kesällä. Siispä tämän vuotiset neuleolympialaiset kulkevat "harjoittelukisojen" tai "esikarsintakisojen" nimellä.

Neuleolympialaiskarsintakisat ovat avoinna kaikille neulojille, jotka haluavat haastaa itsensä valmistamalla neule 17 päivän aikana. Kansainvälisesti näistä kisoista ei saa mitalia - eiväthän nämä ole varsinaiset olympialaisetkaan - mutta saa virallisen osallistujamerkin, jos on saanut projektinsa valmiiksi, ja kunniaa ja mainetta, koska voi kutsua itseään olympiatason neulojaksi."(lainattu http://suomineuloo2008.blogspot.com/2008_06_01_archive.html 7.8.08)

Kisatyönä minulla on neule ja virkkausyhteisö (www.ravelry.com ) Ravelrystä löytämäni Brea laukku. Ohje/Pattern: http://www.berroco.com/exclusives/brea/brea.html

brea_op.jpg1801822.jpg

Malttamattomina odotamme olympiatulen syttymistä ja neuletyön aloittamista. Harjoittelin 7-veikalla ja 4,5 mm puikoilla, mutta näytti laukun alku liian pieneltä, joten kävin ostamassa Isoveikkaa ja teen Knit Pickseillä nro 5,0 mm. Toivottavasti kaapeli on  vankkaa tekoa, sillä kisamaskotilla on kamalan terävät hampaat.