Vihdoinkin maalissa! Late ja isäntä olivat kannustamassa (isot pojat 10 ja 11 ovat vaarin kanssa Lapissa). Viimeisellä kierroksella sitä kannustusta todella tarvittiin. Kiitos kannustusjoukkojen ja huoltopisteiden.

Johan oli reissu. Olis taas pitänyt olla viisas ja olla lähtemättä, sillä tässä lista mikä meni pieleen ennen juoksua:

  • uusi hieroja keskiviikkona. Hieroja oli tosi hyvä ja sai polvesta juimimisen loppumaan kerta heitolla. Hieroi jalat niin hyvin, että perjantaina pohje kramppas ja vielä lauantai aamuna oli reidet kipeänä. ...
  • perjantaina menin töihin vaikka oli vapaapäivä ja innostuin loman häämöttäessä laittamaan muutaman kirjanpidon kuntoon ja olin töissä 6,25-16,15 ILMAN RUOKAA!!!! (kun on "kivaa" niin ei huomaa kuinka aika rientää...."
  • illalla yritin tankata mitä mahaan mahtui pastaa, hunajaa yms.
  • aamulla oli tosi uninen epätodellinen olo. Sitten puoliltapäivin koetin taas syödä pastaa pari lautasellista. Olen tehnyt vain aamulenkkejä, joten en oikein muistanut miten paljon voi syödä iltapäiväkoitosta varten.

Ilma Hämeenlinnassa oli tosi vaihteleva. Heti kun sain jälki-ilmoittautumisen tehtyä klo 13,15  alkoi tulla vettä kuin ämpäristä kaatamalla. Onneksi ennen lähtöä klo 15 se loppui. Ja oli jopa kuuma, ajattelin jo että tuli laitettua turhaan puolihihallinen paita. Mutta jo 17 km kohdalla rupesi satamaan onneksi vain vähän, mutta ikävä kyllä sen verrran että sukat kastui.... ja pikkasen alkoi hiertämään.

10 kohdalla jalat oli melko normaalit (reisien jäykkyys siis poistui), mutta 20 km kohdalla polvet oli ihan tukossa. Ajattelin, että tältä pitäisi vasta tuntua yli 30 km kohdalla. 36 km kohdalla jalat alkoi olla tosi loppu ja joka kilometrin jälkeen täytyi venytellä pohjeita ja reisiä sekä vatsa ja selkälihaksi muutaman kerran.

Onneksi vihdoin maali alkoi häämöttää ja ja reilusti alle viisi tuntia!!

Ei muuta kun loppuviikosta taas sille uudelle hierojalle ja sitten täytyy lisätä viikottaisten lenkkien määrää ja varsinkin vatsa ja selkälihaksien vahvistavaa jumppaa....  Olen aika luottavaisin mielin menossa kohti Berliinin maratonia 25.9.2011.